Guerilla

  • Painting The Cities Green With Eco-Friendly Homes

    As cities increase in density both horizontally and vertically, eco architect Jason Pomeroy is making waves in greening urban habitats.

    This year’s World Architecture Festival (WAF) in Singapore was meaningful to Prof Jason Pomeroy for a couple of reasons.

  • Privacy Statement

    PRIVACY STATEMENT


    PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE

    Majupadu Development Sdn Bhd (“MDSB”) is committed to the protection of your personal data. The Personal Data Protection Act, 2010 (“Act”) regulates the processing of personal data in commercial transactions and the Act requires MDSB to inform and explain to you how MDSB collects and process personal data provided by you to MDSB and/or the website operated by MDSB at www.majupadu.com (“Website”).

    The terms “personal data”, “processing” “commercial transactions” and “relevant person” used in this Personal Data Protection Notice (“Notice”) shall have the meaning prescribed in the Act. For the purposes of this Notice the expression “we” or “us” shall refer to Majupadu Development Sdn Bhd (“MDSB”), whilst, the expression “you” or “your” shall refer and include the customer, potential customer, vendor, supplier, contractors, tenant, potential tenant or service provider and/or relevant person seeking or requesting the services from MDSB.

    TYPES OF PERSONAL DATA AND SOURCES OF PERSONAL DATA

    The personal data provided by you and/or obtained independently by us from other lawful sources (if any such as from public depositories, credit reporting agencies, public domain, your employer, former employer, through our previous dealings, through marketing events (such as road shows, exhibitions or business card collections) through third parties such as business partners, referrals and agents) in our forms, agreements, Website, and/or other similar documents or usage of closed-circuit television (“CCTV”) systems in MDSB’s properties may include information concerning name, identity card number, passport number, date of birth, occupation, gender, marital status, address, phone numbers (such as handphone, house and office), designation, email address, information in audio and/or video format (including voice, video recording, CCTV, security recording and images (including photographs) (collectively “Personal Data”).

    Your visit to the Website may be recorded for statistical analysis purposes on the number of visitors to the Website and general usage patterns. Some of this information will be gathered through the use of “cookies”. A cookie is a small file which asks permission to be placed on your computer’s hard disk. Once you agree, the file is added and the cookie helps analyse web traffic or lets you know when you visit a particular site. We only use this information for statistical analysis purposes and then the data is removed from the system. A cookie in no way gives us access to your computer or any information about you, other than the data you choose to share with us. You can choose to accept or decline cookies. Most web browsers automatically accept cookies, but you can usually modify your browser setting to decline cookies if you prefer. This may prevent you from taking full advantage of the Website.

    PURPOSES OF COLLECTING PERSONAL DATA

    ● We will process Personal Data in connection with any commercial transactions for any of the following purposes:
    ● to assess and process your request for our projects, products and/or services, facilitate commercial transactions including without limitation the entering into contractual agreements and for maintaining our own accounts and records for MDSB’s operational, administration and development requirements;
    ● to verify your identity, responding to requests, updating your records, processing of invoices, payments, receipts, collecting debts, performing customer support and services, provide other requested projects, products and/or services in the ordinary course of our business;
    ● to communicate with you, deliver notices, services or facilities, respond to your enquiries and clarifications via SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels;
    ● to conduct research and internal marketing analysis;
    ● providing you with information of MDSB’s projects, products and/or service, newsletters, periodicals, pamphlets, brochures and/or surveys via SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels unless you have otherwise notified us that you do not wish for us to process your Personal Data for such purpose at the address stated below in this Notice;

    ● conduct appropriate checks for credit-worthiness in the ordinary course of our business;
    ● to deliver vacant possession, property management and maintenance, and/or rectification works;
    ● any subsequent commercial transactions in relation to future projects, products and/or services;
    ● for crime detection and prevention, internal investigations, compliance, audit or security purposes;
    ● to enforce contractual and legal rights and obligations; and
    ● to meet legal and regulatory requirements.

    You hereby confirm that the Personal Data given by you or obtained from you is sufficient, accurate, complete and not misleading and that such Personal Data is necessary for us to provide our products and/or services to you. If you choose not to provide such Personal Data or if such Personal Data is insufficient, inaccurate, incomplete and/or misleading, MDSB may not be able to provide you with the projects, products and/or services you require or the required level of service.

    DISCLOSURE OF PERSONAL DATA (WITHIN AND/OR OUTSIDE MALAYSIA)

    In order to deliver the projects, products and/or services you require, you hereby consent and authorize us to disclose your Personal Data to the following parties (within and/or outside Malaysia):

    ● our parent company, subsidiaries, related and associated companies;
    ● our employees, consultants, accountants, auditors, lawyers, advisors, agents, contractors, vendors, joint venture partners, property management companies, financial institutions and security companies;
    ● actual or proposed assignees or transferees or buyers of any rights/businesses/assets of MDSB;
    ● service and product providers (including those who assist us in providing the Website) for MDSB’s operational, administration and development requirements;
    where required by law, legal processes, debt collection, queries from the relevant authorities and/or matters relating to the life and death, security or property of an individual or the security or property of a corporation.

    RIGHT TO ACCESS AND/OR CORRECT PERSONAL DATA

    You have the right to:

    ● check whether we hold your Personal Data and request access to the same
    ● correct any Personal Data that is inaccurate, incomplete and outdated;
    ● withdraw in full or in part your consent subject to any contractual conditions and legal restrictions;
    ● communicate to us your objection to the use of your Personal Data for marketing purposes.

    If you would like to request for access to or correction of your Personal Data or limit the processing of your Personal Data, make any inquiries or complaints, you may contact:

    Corporate Communications Manager
    Majupadu Development Sdn Bhd
    Tel: 607-7725651
    Fax: 607-7730235
    Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

    You are to put your request in writing for security reasons and verification purposes. In accordance with the Act, MDSB will charge prescribed processing fee for all Personal Data access request made by you as follows:

    Item Description Maximum Fee (RM)
    1 Data access request for your Personal Data with a copy RM 10
    2 Data access request for your Personal Data without a copy RM 2
    3 Data access request for your sensitive personal data with a copy RM 30
    4 Data access request for your sensitive personal data without a copy RM 5

    In the event we refuse to adhere to your request for access and/or correction to your Personal Data we will inform you of our reason for the refusal.

    CONSENT FROM RELEVANT PERSON

    In the event you provide Personal Data of any relevant person (such as emergency contact person, authorised representatives, contractors, lawyers, financiers), then this Notice shall apply to the relevant person.

    You warrant to MDSB that you have the authority or have been authorized by the relevant person, to the provision of Personal Data of the relevant person to MDSB for the purposes and disclosure as stated in this Notice and you undertake to extend a copy of this Notice to the relevant person. The provision of this Notice shall be deemed as notice given to and consent obtained from the relevant person.

    CHANGES TO PERSONAL DATA

    We will ensure your Personal Data is accurate, complete and up-to-date therefore we request that if there are changes to your Personal Data you should notify us directly at contact details set out above.

    MODIFICATION OF THE NOTICE

    We may review and update this Notice from time to time to reflect changes in the Act. The latest version of the Notice will be made available upon your request at the above address or available at http://www.majupadu.com. By continuing receiving and obtaining products and/or services from MDSB following the modifications or changes to this Notice shall signify your acceptance to such modifications or changes.

    CONFLICT

    In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.

    —–The rest of this page is intentionally left blank—–

    BAHASA MALAY VERSION

    NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

    Majupadu Development Sdn Bhd (“MDSB”) amat komited dalam melindungi data peribadi anda. Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, (“Akta”) adalah Akta yang mengawal segala pemprosesan data peribadi di dalam transaksi komersial. Akta ini memerlukan MDSB memberitahu dan menjelaskan kepada anda tentang bagaimana MDSB mengumpul dan memproses data peribadi yang diberikan oleh anda kepada MDSB dan/atau di laman web yang dikendalikan MDSB di http://www.majupadu.com (“Laman Web”).

    Terma-terma yang terdapat di dalam Notis Perlindungan Data Peribadi (“Notis”) ini seperti “data peribadi”, “pemprosesan”, “transaksi komersial”, dan juga “orang yang berkaitan” membawa makna yang sama sepertimana yang dinyatakan di dalam Akta. Untuk tujuan Notis ini, ungkapan seperti “kami” adalah merujuk kepada Majupadu Development Sdn Bhd, manakala pula ungkapan “anda” adalah merujuk dan merangkumi pelanggan, bakal pelanggan, penjual, pembekal, kontraktor, penyewa, bakal penyewa atau pembekal perkhidmatan dan/atau orang yang berkaitan yang ingin mendapatkan atau meminta perkhidmatan-perkhidmatan dari MDSB.

    JENIS-JENIS DATA PERIBADI DAN SUMBERNYA

    Data peribadi yang diberikan oleh anda dan/atau yang telah kami dapatkan dengan sendirinya dari sumber-sumber yang sah (seperti depositiri awam, agensi pelapor kredit, domain awam, majikan anda, bekas majikan anda, melalui urusniaga yang terdahulu, menerusi program pemasaran (seperti siri jelajah, pameran atau pengumpulan kad bisnes) melalui pihak ketiga seperti rakan niaga, rujukan dan ejen) di dalam borang-borang kami, perjanjian, Laman Web, dan/atau lain-lain dokumen yang sehubungan dengannya atau penggunaan sistem litar kamera tertutup (“CCTV”) yang terdapat di dalam MDSB yang boleh merangkumi maklumat mengenai nama anda, nombor kad pengenalan, nombor pasport, tarikh lahir, pekerjaan, jantina, status perkahwinan, alamat rumah, nombor telefon ( seperti telefon bimbit, telefon rumah dan juga pejabat), jawatan, alamat e-mel, maklumat dalam format audio dan/atau video (termasuk rakaman suara, video, CCTV, rakaman keselamatan dan imej-imej (termasuk gambar) (secara kolektifnya “Data Peribadi”).

    Lawatan anda ke Laman Web boleh direkod bagi tujuan analisis statistik jumlah pengunjung ke Laman Web dan corak penggunaan umum. Sesetengah maklumat ini akan dikumpulkan melalui penggunaan “cookies”. Cookies adalah fail kecil yang meminta persetujuan anda untuk ianya ditempatkan ke dalam komputer anda. Sekiranya anda bersetuju, cookies berperanan dalam menganalisa trafik web atau memberitahu laman-laman web yang pernah anda lawati sebelum ini. Kami hanya menggunakan maklumat ini bagi tujuan menganalisis statistik dan setelah digunakan data tersebut akan dikeluarkan dari sistem. Cookies tidak sama sekali memberi kami akses kepada komputer atau apa-apa maklumat mengenai anda, melainkan data yang telah anda pilih untuk dikongsikan bersama kami. Anda berhak untuk memilih sama ada untuk menerima atau menolak cookies. Kebanyakan pelayar web, akan secara automatiknya menerima penggunaan cookies tersebut, akan tetapi anda boleh mengubahnya di tatapan pelayar untuk tidak menerima penggunaan cookies sekiranya anda memilih untuk membuat sedemikian. Pilihan ini akan mengelakkan anda daripada menggunakan sepenuhnya Laman Web.

    TUJUAN PENGUMPULAN DATA PERIBADI

    Kami akan memproses Data Peribadi yang berkaitan dengan transaksi komersial bagi tujuan-tujuan yang berikut:

    ● untuk menilai dan memproses permintaan anda berkaitan projek-projek kami, produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan kami, membantu dalam transaksi komersial bersama anda termasuk dan tidak terhad kepada memasuki kontrak perjanjian dan juga dalam menyelia akaun-akaun kami dan segala rekod operasi, pentadbiran dan keperluan pembangunan MDSB;
    ● sebagai pengesahan identiti anda, maklum balas terhadap sebarang permintaan, mengemaskini rekod anda, memproses invois-invois, pembayaran, resit-resit, pungutan hutang, pelaksanaan khidmat sokongan pelanggan dan perkhidmatan, dan juga menyediakan permintaan projek, produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan lain yang dijalankan sehubungan dengan perniagaan kami;
    ● untuk tujuan berkomunikasi dengan anda, penyampaian notis-notis, perkhidmatan-perkhidmatan atau kemudahan-kemudahan, maklum balas segala pertanyaan anda dan membuat penjelasan melalui SMS, panggilan telefon, e-mel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang sewajarnya;
    ● untuk menjalankan penyelidikan dan analisis pemasaran dalaman;
    ● menyediakan anda dengan maklumat mengenai projek-projek MDSB, produk dan/atau perkhidmatan, surat berita, terbitan berkala, pamphlet, brosur dan/atau kaji selidik melalui SMS, panggilan telefon, e-mel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang sewajarnya. Sekiranya anda tidak membenarkan kami untuk memproses Data Peribadi anda bagi tujuan-tujuan di atas, anda boleh memaklumkan kepada kami melalui alamat yang disediakan di dalam Notis ini;
    ● melakukan pemeriksaan yang sepatutnya dalam menilai kelayakan kredit anda yang dijalankan sehubungan dengan perniagaan kami;
    ● penyampaian milikan kosong, pengurusan harta dan penyelenggaraan, dan/atau kerja-kerja pembetulan;
    ● sebarang susulan dalam transaksi komersial berkaitan projek-projek pada masa hadapan, produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan;
    ● untuk tujuan pencegahan dan mengesan jenayah, siasatan dalaman , pematuhan, audit atau bagi tujuan keselamatan;
    ● bagi menguatkuasakan hak dan tanggungjawab kontrak dan undang-undang; dan
    ● bagi tujuan memenuhi kehendak undang-undang dan peraturan.

    Anda dengan ini telah mengesahkan bahawa Data Peribadi yang diberikan oleh anda atau yang diperoleh dari anda adalah mencukupi, tepat, lengkap dan tidak mengelirukan dan Data Peribadi tersebut adalah penting bagi kami dalam menyediakan produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan kepada anda. Sekiranya anda memilih untuk tidak memberi Data Peribadi anda atau sekiranya Data Peribadi anda tersebut adalah tidak mencukupi, tidak tepat, tidak lengkap dan/atau mengelirukan, MDSB tidak akan dapat menyediakan anda dengan produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan yang anda perlukan ataupun tahap perkhidmatan yang anda perlukan.

    PENDEDAHAN DATA PERIBADI (DI DALAM DAN/ATAU DI LUAR MALAYSIA)

    Dalam memberikan khidmat projek, produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan yang anda perlukan, anda dengan ini memberi kebenaran dan kuasa kepada kami untuk mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak-pihak seperti yang berikut (dalam dan/atau di luar Malaysia):

    ● syarikat induk, subsidiari-subsidiari, syarikat-syarikat bersekutu dan syarikat-syarikat yang berkaitan dengan kami;
    ● pekerja-pekerja kami, perunding-perunding, akauntan-akauntan, juruaudit-juruaudit, peguam-peguam, penasihat-penasihat, ejen-ejen, kontraktor-kontraktor, rakan usaha sama, pengurusan harta syarikat, institusi-institusi kewangan dan syarikat keselamatan;
    ● pemegang serah hak atau bakal penerima pindahan atau pembeli yang membeli hak-hak/perniagaan/asset MDSB;
    ● penyedia perkhidmatan-perkhidmatan dan produk-produk ( termasuk sesiapa yang membantu kami dalam menyediakan Laman Web) untuk operasi, keperluan pentadbiran dan pembangunan MDSB;
    ● apabila dikehendaki undang-undang, pemprosesan undang-undang, pungutan hutang, permintaan daripada pihak berkuasa yang berkaitan dan/atau perkara yang berhubungan dengan hidup dan mati, keselamatan atau harta seseorang atau keselamatan atau harta sesebuah syarikat.

    HAK AKSES DAN/ATAU MEMBETULKAN DATA PERIBADI

    Anda berhak untuk:

    ● menyemak sama ada kami menyimpan Data Peribadi anda dan meminta akses pada masa yang sama;
    ● membetulkan apa-apa Data Peribadi yang kurang tepat, tidak lengkap dan tidak dikemaskini;
    ● memaklumkan kami bahawa anda ingin menarik balik (sepenuhnya atau sebahagian) kebenaran anda yang telah diberikan kepada kami sebelum ini, tertakluk kepada syarat-syarat kontrak dan juga sebarang sekatan undang-undang;
    ● berhubung dengan kami dalam membuat bantahan sekiranya Data Peribadi anda digunakan bagi tujuan pemasaran.

    Sekiranya anda ingin meminta akses atau membuat pembetulan ke atas Data Peribadi anda atau menghadkan Data Peribadi anda dari diproses, segala pertanyaan atau aduan boleh dikemukan pada:

    Pengurus Komunikasi Korporat
    Majupadu Development Sdn Bhd
    Tel: 607-7725651
    Fax: 607-7730235
    E-mel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

    Anda dikehendaki membuat sebarang permintaan di dalam bentuk penulisan atas sebab-sebab keselamatan dan bagi tujuan pengesahan. Selaras dengan Akta, MDSB akan mengenakan fi seperti yang ditetapkan di dalam Akta, terhadap sebarang permintaan untuk mengakses Data Peribadi yang diminta oleh anda seperti yang berikut:

    Butiran Perihalan Fi Maksimum (RM)
    1 Permintaan untuk mengakses Data Peribadi anda dengan salinan RM 10
    2 Permintaan untuk mengakses Data Peribadi anda tanpa salinan RM 2
    3 Permintaan untuk mengakses Data Peribadi Sensitif dengan salinan RM 30
    4 Permintaan untuk mengakses ke Data Peribadi Sensitif tanpa salinan RM 5

    Sekiranya kami menolak permohonan anda untuk mengakses dan/atau membuat pembetulan pada Data Peribadi anda, sebab-sebab penolakan permohonan akan diberitahu kepada anda.

    KEBENARAN DARI ORANG YANG BERKAITAN

    Sekiranya anda membekalkan Data Peribadi mana-mana orang yang berkaitan (seperti orang untuk dihubungi sewaktu kecemasan, wakil-wakil yang diberi kuasa, kontraktor, peguam-peguam, ahli kewangan), maka Notis ini hendaklah terpakai ke atas orang yang berkaitan.

    Anda juga memberi jaminan kepada MDSB bahawa anda mempunyai kuasa atau telah diberi kuasa oleh orang yang berkaitan, dengan memberikan Data Peribadi orang yang berkaitan kepada MDSB bagi tujuan-tujuan dan pendedahan seperti yang terkandung di dalam Notis ini dan anda juga bertanggungjawab untuk melanjutkan satu salinan Notis ini kepada orang yang berkaitan. Kandungan di dalam Notis ini hendaklah dianggap sebagai notis yang diberikan kepada dan dengan kebenaran yang telah diperolehi dari orang yang berkaitan.

    PERUBAHAN PADA DATA PERIBADI

    Kami akan memastikan agar Data Peribadi anda adalah tepat, lengkap dan merupakan maklumat yang terkini. Oleh itu, sekiranya ada sebarang perubahan pada Data Peribadi anda, anda perlu menghubungi kami secara terus melalui butiran untuk dihubungi yang telah disertakan di atas.

    PENGUBAHSUAIAN PADA NOTIS

    Kami akan menyemak dan mengemaskini Notis ini dari semasa ke semasa berdasarkan perubahan yang dilakukan di dalam Akta. Versi Notis yang paling baharu akan disediakan kepada anda sekiranya anda membuat permintaan di alamat yang dinyatakan di atas atau ianya juga boleh didapati di Laman Web kami iaitu www.majupadu.com. Dengan menerima dan memperolehi produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan secara berterusan dari MDSB, segala pengubahsuaian atau pengubahan pada Notis ini merupakan penerimaan anda terhadap segala pengubahsuaian atau pengubahan pada Notis ini.

    KONFLIK

    Sekiranya ada ketidakselarasan di antara Notis versi Bahasa Inggeris dan juga Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris hendaklah diguna pakai dan didahulukan dari notis versi Bahasa Malaysia.

    ——————-Lebihan halaman ini adalah sengaja dibiarkan kosong——————-